kisvárosi történetek 2

2011.05.27. 18:08

2011 május

 

Pár napja találtalak meg, de máris szinte elfelejtettelek. Rendszeresen kéne írnom hogy napi rutinná váljon a dolog. Nem mintha bármi érdekes dolog történt volna az utóbbi pár napban. Múltkor nem említettem a Japánban történt földrengést, amit egy jó nagy cunami követett, ami aztán vitt mindent mint a piros 7es. Szerencsétleneknek nem volt elég az írott történelem egyik legnagyobb földrengése, még egy kiadós szökőárat is kaptak a nyakukba. Aztán hogy ne legyen egyszerű ez életük, kiderült hogy a fukusimai atomerőmű is súlyosan károsodott, sugárzó anyagok kerültek a környezetbe, részben szándékkal, hogy megakadályozzanak egy további robbanást, részben a katasztrófa következményében. Jó pár nappal később, szemfüles emberek, az erőmű kameráinak és a tudósítások képeinek a visszanézése közben olyan alakokat véltek felfedezni akiket már halottá nyilvánítottak korábban. (?!) Hogy ez hogyan történhetett azt nem tudom mert elég zavarosak a hírek. Naná hogy nem tett jót az esetnek, hogy az erőmű körül egy újabb, nagyobb biztonsági zónát alakítottak ki amit a katonák szigorúan őriznek azóta is. És a hírzárlat is teljes, csak a pletykák terjednek fénysebességgel. Egyesek már az új „vírussal” is összehozzák a témát és tudni vélik hogy nem csak energiát termeltek az erőműben hanem valami titkos kísérleteket is folytattak. Na persze, ilyenkor aztán szárnyal a fantázia és vadabbnál vadabb dolgok is megszületnek egyes ködös agyakban. A godzillát is kik találták ki? Na ugye! Nem kell bedőlni minden marhaságnak, különben is, nem csak Japánból hallani az új vírusról.

 

Ennyit az aktuális internetes pletykákról. A tények viszont, hogy az új vírus miatt (amiről nem sok mindent lehet tudni egyelőre, csak hogy eléggé fertőző), keleten elég durva karanténokat és határzárakat alakítottak ki. Kína egyes területeivel megszakadt a kapcsolat, mondjuk ez minket nem érint, amíg jön az olcsó kínai papucs addig nem lehet gond. Hongkong maradjon játékban, a dealextrem szállítson, a többi nem számít. Vagy ahogy a régi mondás tartja: Csak sör legyen meg internet! A csirke influenzát is jól kezelték, ez se lehet nagyobb kihívás. Észak és Dél Korea érintett-e az ügyben azt nem tudni. Róluk nem szólnak a hírek. Róluk sosem szólnak a hírek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuleloknaplojabol.blog.hu/api/trackback/id/tr702937166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása